2008. szeptember 20., szombat

Bejegyzés 9

" "Joseph and the amazing technicolor dreamcoat"

Budapesttől búcsúzás címen elég vad dolgokat művelek.
1. Hirtelen felindulásból elmegyek Esztergomba - délután fél ötkor, felmászom a bazilikához, aztán vissza. Na jó, itt tkp. a Desiro volt a lényeg, meg a táj (szép hely a Pilis. Hogy miért is nem a Pázmányra járok...?!)
2. Megnézem a Madách Színházban A. L. Webber: József és a színes szélesvásznú álomkabát c. musicaljét.
Ez nem nyerte el finnyás bloggerünk tetszését. Egy bibliai történethez mi köze van a vadnyugatnak, Párizsnak és Elvisnek?!
A zene jó volt (Webber mindig tudja, mit csinál), a jelmezek is, a színészek is, sőt, előttük le a kalappal, fantasztikus hangulatot varázsoltak a terembe! A szöveg kicsit bugyuta, az angol eredetivel köszönő viszonyban sincs (amit a színpad felett digitális kijelzőn kiírtak - mindössze azt érték el vele, hogy mindenki azt tárgyalta, hogy jééé, ez nem is így volt magyarul). Csak az összhatás... na jó, a második felvonás alatt végig nevettem a közönséggel együtt, különösen mikor a fáraó megjelent a színen (Barát Attila), eszméletlen jól mozog a színpadon. Meg utánozza Elvist.
József is tetszett (Nagy Sándor), a börtönbeli jelenet kifejezetten. Aki még felkeltette a figyelmem, az Benjámin volt - sajnos nem tudom, ki volt az a fiú, aki őt játszotta, de szuper jól csinálta. Mindenesetre még egyszer nem nézem meg ennek ellenére sem.
3. Színház után átgyalogolok az Erzsébet-hídon - ami csodaszép, nagyon szeretem a Dunát, a Várat, megint a Dunát. Viszont cudarul fúj a szél a víz felett, és az egyébként is megfagyott bloggerünk kicsit ráfázott eddigi náthájára. (tea, tea, tea, takaró.)
2008-09-19 21:13"

Nincsenek megjegyzések: