2009. január 31., szombat

Wiener Eistraum

Voltunk korizni. El tudjátok képzelni? Összesített statisztikánk szerint mindenki egyszer volt eddig életében. De ez sem rettenthet el két bátor román és két bátor magyar Erasmus-diákot attól, hogy a Rathausplatz-on nyilvánosan kitörje a nyakát. Merthogy a bécsiek szeretik a városukat, és kihasználják a tereket, így a Rathaus előttit is, elég gyakran. Most például márciusig fel van öntve, és lehet korizni. Nemcsak a téren, a parkban is. Éjjel különösen csodaszép! Íme egy újabb ok, hogy miért imádjuk oly' nagyon Bécset. Korizásra visszatérve: hatalmas nevetések és csetlés-botlások közepette egész jól belejöttünk, és szintén összesített statisztikánk szerint csak félszer estünk (Nora meg én), ami szerintem remek arány :) Képek ITT. Volt zene, reklám nélkül, nem túl hangosan, van elsősegély-nyújtó állomás, Glühwein meg minden egyéb. Summa summarum: szervezett és nagyon kellemes. Ajánlom minden erre járónak!

2009. január 26., hétfő

Nach der Prüfung

Hurrá, ez is megvolt.
Höbelt: 1. elfelejtette, hogy mi ma vizsgázunk. 2. Ezért beterelt minket a tanári teakonyhába 3. kedélyesen elcsevegett velünk:
- Mit olvastak?
- Hát, a Vadász-könyvet (aha, perszeee, inkább a gimis törikönyvet, de ez titok!) meg az otthoni jegyzetünket.
- Ki írta? Mi a fő gondolata?
- Izé, ez egy többszerzős TANKÖNYV, adatokkal.
- Ja, vagy úgy. Melyik angol gyarmatról akar beszélni?
- (Amerikáról nem, mert az sok, India meg zavaros. Akkor:) Ausztrália, Új-Zéland. Kb. 5 mondat.
- Jó. És Ön?
-Kanada? Kb. 3 mondat.
- Köszönöm. Akkor majd beírom a jegyüket, ha kell igazolás, írjanak e-mailt, írok, itt hagyom a titkárnőnél. Wiedersehen!
- Wiedersehen!

Szóval ettől voltunk berezelve.
Ennek örömére nagy vihogások közepette bementünk a Kuppitsch-ba, már megint, és sikerült összehoznunk egy 70,90-es végösszeget. Majd belváros, Grabenen (!) beültünk a Julius Meinl (bizony, itt még van) kávézójába egy Velängert+Kaffeetorte-ra és egy Entspännern+Milleniumtorte-ra. Ez is volt vagy 15 euró. Aztán kis Graben, majd hozzánk. Tea a konyhában, ahonnan kiüldöztük a többieket, hiába, ha három magyar összeül...