2008. december 18., csütörtök

Gäste von Hause

Szerdán végre kijött Dincsi anyukástól vásározni.
A Matzleinsdorfer Platznál szálltak le, kimentem eléjük, csakhogy ott nem volt WL-es jegyautomata. Így a Margareten-Gürtelen elsétáltunk a Südtiroler Platzra - mire odaértük, alaposan átfagytunk, mert a Gürtelen erős szél fújt. Na, jegyvásárlás, aztán U1, Stephansplatz. Megnéztük a dómot kívülről, sétáltunk egy keveset a Grabenen, voltunk a lovagrendi templomban, könyvesboltban - ahol gazdagabb lettem egy Ausztria történetével. Benéztünk egy H&M-be, majd elsétáltunk az Anker-órához. Onnan busszal az egyetemre, kicsit körbenéztünk, majd összefutva Katival átmentünk a Naturhistorisches Museumba. Kati segítségével szereztünk Dincsnek is diákjegyet, aztán irány a múzeum. Megnéztük a zoológiai gyűjteményt, Bambistól, egerestől, pitonostól. Aztán felkerekedtünk megkeresni a willendorfi Vénuszt, amiből három is volt! Majd az ősemberes kiállításnak volt interaktív része is, barlangokkal. barlangrajzokkal, meg sátorral, szőrmeruhával. Ezek után még bekukkantottunk a dinókhoz is, hogy teljes legyen az állatvilág. Mivel ekkorra már fél kettő volt, úgy döntöttünk, megnézzük a múzeum előtti vásárt. Teáztunk egyet, aztán behuppantunk a Schwarzenbergplatzra a McDonaldsba valami meleget csipegetni. Innen átsétáltunk a Karlsplatzra, ahonnan kimetróztunk Schönbrunnba. Igen ám, csakhogy eleredt az eső, így Schönbrunn ennyi volt, irány vissza a metróhoz, ott legalább nem esik. Dincs felvetésére kimentünk VIC-be, addig is legalább megszáradtunk a metrókon. Dincsi anyukájának nagyon tetszett, főleg, hogy ha már ott voltunk, megnéztük az új templomot is, ami inkább kápolna, méreteit tekintve, de mivel egy modern műanyag kocka, ki-ki döntsön maga, minek titulálja. Innen már Erdbergre mentünk csak, ahonnan a busz indult haza. Alaposan letrappoltuk a lábunkat, szóval jól jót nekik az a két óra buszozás, azt hiszem. Legalábbis, mire hazaértem, nem volt más vágyam, mint vízszintesbe helyezni a lábaimat. És megszáradni.
KÉPEK ITT.
-------------------------
A VDSZSZ meg elmehet Hawaiira, nagyon kedvesek, nemcsak mi nem tudunk közlekedni, de a szerb, ukrán és román diákok, vendégmunkások se tudnak hazamenni... Szegény Luana meg a barátnője totál kétségbe voltak esve tegnap, mikor kiderült, hogy az egyik vonathoz csak két buszt küldtek, pedig legalább kétszáz utas volt... Végül mindkettőjüket elviszi valaki, de azért ez akkor is kib*szás, már elnézést a szóért. Mg Peti is úgy indul neki holnap Pestnek, csomagokkal, hogy fogalma sincs, hogy jut el Ceglédre. Ezek után én áldom a gólyát, hogy Nyugat-Magyarországon tett le, mert különösebb gond nélkül haza tudok menni, csak Acsádtól van vonatpótló busz, addig sima ügy. Ich liebe ROeE! De hogy az indexem hogy veszem fel Pesten, azt nem tudom. Majd elküldök érte egy sztrájkoló vasutast.

2008. december 15., hétfő

Notes

Jujj, azt nem is írtam, múlt héten, hogy itt volt Heinz Halm, és tartott előadást az aszaszinokról! Tök jó volt, szépen beszélt, értettem is, meg mutatott egy rakás képet, várakról, meg kódexképeket, térképeket. kora ellenére remekül adott elő, nem volt unalmas, pedig felolvasott, de látszott, tudja anélkül is, hogy miről beszél. Lehet, becsatlakozom Hajnal tanár úr mellé a Halm rajongói klubba... :)
------------------------------
Az is lemaradt, hogy megvan a HP5 puhakötésben! Lejártam érte a lábam, és fél Bécset. De megvan, és csak 13 euró volt. Frohe Weihnachten für mich!
------------------------------
MI AZ, HOGY VASUTASSZTRÁJK VAN?! MEG MALÉV?! MEG CSÜTÖRTÖKÖN BKV?! Át kellene mennem Pestre, de így nem tudok!!! Még jó, hogy a GySEV nem sztrájkol, így legalább haza haza tudok menni. De Bp-re nem, és ez elég nagy baj. Ráadásul innen mehetnék Railjet-tel! Arghhhhh.... (A kép a Westbahnhofon készült még október 3-án, amikor tesztelték az új szerelvényeket Ausztriában.)
-----------------------------
Szerdán jön Dincs anyukástól. Megyünk vásározni. Képek majd érkeznek.

Komm mit mir nach Varasdin!...

19:00 Volksoper, Galerie rechts, Stehplatz. Két lökött magyar csaj, egy műkedvelő osztrák, teremőr, csóró távol-keleti diák, nyugdíjas bácsi. Ez volt a mi oldalunkon. A színpadon meg a Marica grófnő.
Fergetegesen jó darab, ajánlom mindenkinek! Három felvonásos, az első után van a szünet. Kell is, mert már fájt az arcom a nevetéstől, amit Zsupán okozott. A főszereplők közül három magyar volt (Zsupán, Liza meg az öreg), de erre csak a szünetben jöttünk rá, mikor megnéztük a plakátot. De így már érthető volt a Spiel, cigány, spiel! Merthogy a többiek Spiel, Cigainer, spiel!-t énekeltek. Ennek örömére a második felvonásban az ifjak olyan táncot vágtak le, hogy ihajj! A Komm mit mir nach Varasdin kb. háromszor volt, utoljára magyarul - eredmény: tapsvihar. Pedig nem volt sok néző, mert ez rendes előadás volt, nem zártkörű, mint amiket eddig néztünk. Bár az se volt rossz, mikor az öreg meg Zsupán megtáncoltatták a grófnőt... A harmadik felvonás volt a csúcs, mikor jött az öreg grófnő a titkárával, vagy mijével, és az öregnek mindenhez volt egy-két szava. Na, azokat a poénokat még mi is értettük. Fájt is rendesen a hasunk a nevetéstől.
Kedvenc párbeszédem (második felvonás eleje, ha jól emlékszem):
Zsupán: Csárdás!
Liza: Puszta!
Zsupán: Hagymásrostélyos!!!
KO... majd tanuljunk magyarul felkiáltással eltáncolják a Szép város Kolozsvárt... Ja, mindezt angol felirattal. Mazsoláztam onnan párat: gulash soup, Mulatshak, Czardas, Pusta, etc.