2008. október 25., szombat

Hosszú hétvége 1.

Miután kellően kikeseregtem magam azon, hogy otthon szünet van, itt meg suli, pénteken bementem Kalter Krieg-re. Nem kenyerem rosszat mondani másokról, de ez nagyon gáz volt. A srác is , meg az előadása is. Végig arra koncentráltam, nehogy elnevessem magam, mert olyan hangja volt. A mondandója szintén hagyott kívánnivalót maga után, mert választékos angol szavakat használt, de néha nagyon egyszerűeket sem tudott helyesen kiejteni. A kivetített szöveg és az általa elmondottak gyakorta még köszönő viszonyban sem voltak egymással, arról nem is beszélve, hogy az időkeretet túllépte, nem tudta befejezni. Az, hogy másnak se tetszett, lemérhető volt abba, hogy óra végére a hallgatóság fele maradt csak a teremben.
Négykor találkoztam Katival Westbahnhof-on, csináltattunk neki is Vorteilscard-ot, aztán elmentünk egy könyvesboltba, onnan pedig villamossal, illetve busszal - mivel a villamos a Prater Hauptallee-ig meg, ami messze van a bejárattól - a Praterbe. Megnéztük az óriáskereket, sétáltunk a játékok között, fényképezkedtünk a kísértetháznál, aztán valami sárkányszerű dolognál, majd a kivilágított "főutcán" kisétáltunk, beültünk egy capuccinora az állomáson, majd S-Bahnnal hazamentünk.
Ma kettőkor találkoztunk az ELTÉ-s különítménnyel (ld. bővebben Peti blogját), és elmentünk a Schatzkammerbe. Kicsit drágálltam a 7,50-es belépőt, de amit bent láttunk, azt kell mondjam, megérte az árát. Erről nem is írok, inkább nézzétek meg - lehetett bent fényképezni, bizony ám...
Na jó, Bocskai koronáját belinkelem, ITT van.
Utunkat a belvárosban folytattuk, spanyol lovasiskola mellett csak elmentünk, az Augustinerkirchében viszont voltunk, a Sisi-kiállításon nem, mert 9 euró lett volna a belépő. Viszont a Kapuzinerkirchénél igen, és ha már ott jártunk, lementünk a kriptába, ahol a Habsburg család tagjai nyugszanak, pl. Mária Terézia és férje, II. József, Rudolf, Sisi és Ferenc József. Innen Stephansdom, a fiúk megmászták a tornyot, mi megvártuk őket egy kávé mellett, majd belvárosi séta, templomok, haza.
Most meg itthon pihi, holnap korán kelünk, megyünk reggel Badenbe. Szobatársam meg lelépett, enyém az egész szoba.
----------------------------
Kivándorolt fél Magyarország Bécsbe. Csütörtök óta rengeteg maygar autót látni, és szinte mindenhol magyar szót hallani, utcán, buszon, villamoson. Ma pl. a villamoson igazítottam útba egy csoportot, aztán lefényképeztem egy családot a Naturhistorisches Museum előtt, Mária Teréziánál állva pedig tippeltünk, hogy a következő arra járó is magyar lesz-e.
---------------------------
A Heldenplatzon toborzás van, meg katonai ünnepély, tankokkal, helikopterekkel, vadászgépekkel, stb. Holnap lehet, délután arra megyek haza.

Nincsenek megjegyzések: