2008. december 15., hétfő

Komm mit mir nach Varasdin!...

19:00 Volksoper, Galerie rechts, Stehplatz. Két lökött magyar csaj, egy műkedvelő osztrák, teremőr, csóró távol-keleti diák, nyugdíjas bácsi. Ez volt a mi oldalunkon. A színpadon meg a Marica grófnő.
Fergetegesen jó darab, ajánlom mindenkinek! Három felvonásos, az első után van a szünet. Kell is, mert már fájt az arcom a nevetéstől, amit Zsupán okozott. A főszereplők közül három magyar volt (Zsupán, Liza meg az öreg), de erre csak a szünetben jöttünk rá, mikor megnéztük a plakátot. De így már érthető volt a Spiel, cigány, spiel! Merthogy a többiek Spiel, Cigainer, spiel!-t énekeltek. Ennek örömére a második felvonásban az ifjak olyan táncot vágtak le, hogy ihajj! A Komm mit mir nach Varasdin kb. háromszor volt, utoljára magyarul - eredmény: tapsvihar. Pedig nem volt sok néző, mert ez rendes előadás volt, nem zártkörű, mint amiket eddig néztünk. Bár az se volt rossz, mikor az öreg meg Zsupán megtáncoltatták a grófnőt... A harmadik felvonás volt a csúcs, mikor jött az öreg grófnő a titkárával, vagy mijével, és az öregnek mindenhez volt egy-két szava. Na, azokat a poénokat még mi is értettük. Fájt is rendesen a hasunk a nevetéstől.
Kedvenc párbeszédem (második felvonás eleje, ha jól emlékszem):
Zsupán: Csárdás!
Liza: Puszta!
Zsupán: Hagymásrostélyos!!!
KO... majd tanuljunk magyarul felkiáltással eltáncolják a Szép város Kolozsvárt... Ja, mindezt angol felirattal. Mazsoláztam onnan párat: gulash soup, Mulatshak, Czardas, Pusta, etc.

Nincsenek megjegyzések: